Több „áldozat” Marosvásárhely utcáin

A Közúti Rendőrség átfogó kampányának részeként, rendőrök és önkéntes egyetemisták festettek a hétvégén emberi körvonalakat Marosvásárhely 22 veszélyesebb útkereszteződésénél.

Olyan áldozatok sziluettje került fluoreszkáló festékkel az aszfaltra, akik közúti balesetben sérültek meg. A kampányt a balesetek elkerülése és a figyelem felkeltése céljából indították, a Román Közúti Hatóság közreműködésével.

Florin Pop, a Megyei Rendőr-felügyelőség közúti osztályának vezetője az adevarul.ro-nak úgy nyilatkozott, az akció lényege, hogy figyelmeztessék a gépkocsivezetőket a sebességkorlátozás betartására, valamint a gyalogosokat a jelzőtáblával és zebrával megjelölt átkelőhelyek tiszteletben tartására. Hozzátette, Marosvásárhelyen a legtöbb baleset azért történik, mivel a gyalogosok nem a megengedett helyen szelik át az úttestet. A kampány által talán sikerül meggátolni ezt a jelenséget és a figyelmetlenséget – vélekedik Pop.

Az eddigi eredmények szerint, az aszfaltra festett körvonalak még nem érték el a kívánt hatást – jegyezte meg Florin Pop. Ezért, ma reggeltől a rendőrcsapatok fokozott figyelemmel kísérik Marosvásárhely főbb utcáinak gyalogosforgalmát. Így az 1918. December 1., a Dózsa György és az 1989. December 22. sugárutakon büntetésre számíthat az, aki nem a zebrán kel át az úton.

A szabályok megszegéséért 137 lejes pénzbírság jár, amely összeget ha 48 órán belül törlesztenek, a felére csökken.

Fotó: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top