Több 100 ezer lej a Kultúrpalota kivilágítására

kulturpalota.2_ms.infoA Maros Megyei Tanács ma tartott rendkívüli ülésén jóváhagyta azt a technikai-gazdasági dokumentációt és az ehhez tartozó mutatókat, amelyek a „Kultúrpalota és Közigazgatási Palota építészeti kivilágítása” projekt részét képezik.

A terv összköltsége meghaladja 3 millió 120 ezer lejt, ÁFÁ-stól. Ciprian Dobre, a Megyei Tanács elnöke azonban úgy nyilatkozott, idén csak a Kultúrpalotát látják el fényekkel, a költségvetési megszorítások miatt.

A művelődési palotát érintő beruházás közel 800 ezer lejt igényel, ezt pedig 100 éves évfordulója alkalmából kapná az épület.

Ahhoz, hogy a két szecessziós épület építészeti értékét és díszítőelemeinek szépségét ne csak nappal, hanem éjnek idején is csodálni lehessen, szükség van mesterséges fényekre, amelyek előtérbe helyezik a jellegzetes építészeti vonásokat. Ennek érdekében, megvalósíthatósági tanulmányt végeztek. A fényeket LED típusú égőkkel oldanák meg, amelyek képesek nagyon jól visszaadni a színeket. Mindemellett azért is előnyösek, mert kis méretüknek köszönhetően napközben nem láthatók, továbbá fogyasztásuk jelentősen alacsony – olvasható a határozattervezet megindoklásában.

Forrás: citynews.ro

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top