Több ezren tiltakoztak vasárnap az adóügyi és igazságügyi törvények módosítása ellen

Több ezer ember tiltakozott Bukarestben és több nagyvárosban vasárnap este az adóügyi és igazságügyi törvények módosítása ellen.

Több ezren tiltakoztak vasárnap az adóügyi és igazságügyi törvények módosítása ellen

A fővárosban mintegy 1.000 személy indult el a Victoriei-térről a Szociáldemokrata Párt (PSD) Kiseleff úti székhelye fele. A csendőrség megpróbálta egy sávra terelni a felvonulókat, azonban a tüntetők elfoglalták az egész utat.

Körülbelül 1.000 személy tiltakozott Kolozsvár főterén is. A tüntetők kormányellenes szlogeneket skandálnak és feliratokat tartanak a magasba és a trikolórt lengetik. Miután egy órán keresztól a főtéren tüntettek, az emberek elindultak a prefektúra épülete felé.

Temesváron körülbelül 2.000 személy vonult utcára a kormány, az igazságügyi törvények és adóügyi módosítások ellen tiltakozni.

Brassóban a prefektúra épülete előtt 800 ember fejezte ki nemtetszését a kormány és a PSD által meghozott intézkedések miatt. A tüntetők a Tanács tér fele indultak.

Tiltakozó megmozdulások voltak még Marosvásárhelyen, Galacon, Ploieşti-en, Besztercén, Iaşi-ban, Tulceán, Nagybányán, Alexandrián és Gyulafehérváron.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top