Több kárt is okozott a tegnapi ítéletidő

A megye több településén okozott kárt a tegnap esti viharban tomboló erős szél és eső. A Megyei Vészhelyzeti és Tűzoltósági Felügyelőségnél folyamatosan érkeztek a panaszok a kicsavart fák, megrongált háztetők és egyéb anyagi károk felől.

A tűzoltók elsőként a Pandúrok sétányára siettek, ahol egy fa ágait tördelte le a szél. Ezek pedig az úttestre zuhantak. Hasonló jelentések miatt kellett a szakembereknek közbelépniük az Avram Iancu és a Szabadi utcákban is.

A Maros megyei Héderfáját sem kímélte a tomboló vihar: itt a helyi Általános Iskola tetőzetét kapta fel a szél. Ádámoson egy elektromos áramot vezető oszlop dőlt ki az úttestre, Körtvélyfáján pedig öt kicsavart fa gátolta meg a közúti közlekedést.

Marosszentgyörgyön garázst, udvart és pincét öntött el az esővíz, 150 négyzetméternyi területen. Dicsőszentmártonban egy széltől kidőlt fa zuhant rá az elektromos vezetékekre.

Szászrégenben, egy tömbház hőszigetelését bontotta le az erős szél – a tűzoltóknak itt is közbe kellett lépniük, az elemek visszahelyezésében.

A szintén Maros megyei Dános településen a villám egy szénát raktározó csűrbe vágott bele. A keletkezett tűz nyomán 800 kilogramm széna, 200 négyzetméternyi tetőzet és 2 köbméter deszka égett porrá.

A vihar nyomait a szakembereknek az 1918. December 1. sugárúton is el kellett takarítaniuk: itt két kidőlt fától kellett megszabadítaniuk egy leparkolt személygépkocsit. A baleset következtében betörött az autó szélvédője. Továbbá, a Páring utca 22. szám alatt az eldugult csatornahálózatot kellett kitisztítaniuk a tűzoltóság dolgozóinak.

Share this post

PinIt
scroll to top