Több millió lejes támogatás Maros megyének

Két projekt finanszírozási szerződését írták alá a felek. Ennek nyomán, Maros megye közel 35 millió lejes, meg nem térítendő támogatásban részesül.

A pénzösszeget a Regionális Operatív Program keretén belül pályázta meg a megye, és amelynek segítségével Marosvásárhely Integrált Fejlesztési Tervét valósítják meg, valamint egy neuropszichiátriai központot építenek Marosludason.

Marosvásárhely Integrált Fejlesztési Terve magába foglalja a város infrastruktúrájának a felújítását. Ennek értelmében, nemcsak az utakat, hanem a vízhálózatot is korszerűsítik. Összesen 32 utca kerül javításra. Ezek közül, 27 utcában cserélik ki a vízvezetékeket. A költségek megközelítik a 40 millió lejt, amelyből körülbelül 31 milliót a meg nem térítendő finanszírozás tesz ki. A munkálatok 3 évet vesznek majd igénybe.

Ami a marosludasi neuropszichiátriai központot illeti, ennek létesítéséhez a támogatást a Megyei Szociális Gondozási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság kérvényezte. Egy meglévő épületet újítanának fel és alakítanának át, amelyben – az elképzelés szerint – több mint 100 személyt láthatnak el. A munkálatok összértéke megközelíti a 4 millió lejt, ebből pedig közel 2,8 millió jelenti az állami támogatást. A kivitelezésre 12 hónap áll rendelkezésre.

Share this post

PinIt
scroll to top