Több mint 3.000 állat hiányzik Maros megyében, amelyekre támogatást kértek a gazdák

A Maros megyei állattenyésztési hivatal 233 támogatásban részesülő állattenyésztőnél tartott ellenőrzést, amelyek során kiderült, hogy 3.186 állat hiányzott. A nyilvántartásban szereplő állatok közül 3.157 juhot és 29 szarvasmarhát nem találtak a hivatal ellenőrei.

A helyszíni ellenőrzésekre 2017 júliusa és augusztusa között került sor. Az ellenőrök az ideiglenes országos támogatások és a teljesítményhez csatolt támogatások miatt tartottak helyszíni vizsgálatokat, amely során kiderült, hogy a 46.258 bejegyzett állatból csupán 43.072 állatot találtak, vagyis 3.186-al kevesebbet, ami a támogatott állomány 6,88 százalékát teszi ki – magyarázta a prefektusi kollégium ülésén Maria Fola, a Maros megyei állattenyésztési hivatal képviselője.

A Maros megyei Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) vezetője, Ovidiu Săvăşcă elmondta, a 233 támogatásban részesülő gazda, akiket az állattenyésztési hivatal ellenőrzött, csupán öt százaléka a támogatást élvező Maros megyei gazdáknak.

A vezető hozzátette, a gazdák kifogásai ellenére a kifizetési igénylés leadásától számítva 100 napig kötelesek megtartani azokat az állatokat, amelyek után támogatást kértek.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top