Több mint 9000-en kapnak idén segélycsomagot

Pontosabban 9237 személynek osztanak szét november 15.-étől kezdődően élelemből álló segélycsomagot, Maros megyében.

Az Európai Unió támogatását a Polgármesteri Hivatal által összeállított lista szerint kézbesítik az igénylőknek. A tavalyhoz képest idén 1000-el többen kérvényezték a segélycsomagokat.

Idén 27,2 kilogramm élelmet osztanak szét, fejenként. Összesen 521245 kilogramm eleség kerül a rászorulók asztalára. A csomag lisztből, kukoricadarából, főtt tésztából, cukorból, kekszből és tejporból áll. Ezek közül a tejpor van még úton – tudtuk meg Marta Maiortól, a Polgármesteri Hivatal Szociális Segélyszolgálati osztályának főnökétől, aki szerint az igénylők számának növekedése a munkanélküliek számának növekedésével hozható kapcsolatba.

A csomagokat december közepéig tervezik kézbesíteni. A részesülőket postán keresztül értesítik arról, hogy melyik nap és hány órakor jelentkezzenek a csomagosztónál. Akik pedig a megszabott időpontban nem tudják átvenni a segélyt, később, azaz az önkormányzat által meghatározott másik időpontban is megtehetik.

A csomagok átvételéhez a következő iratokra lesz szükség: személyazonossági fénymásolata, a fogyatékosságot tanúsító, napirenden lévő okirat fénymásolata, munkanélküli-könyv napirenden lévő fénymásolata vagy az utolsó nyugdíjszelvény fénymásolata.

Share this post

PinIt
scroll to top