Több száz elhanyagolt marosvásárhelyi épület balesetveszélyes

Mintegy háromszáz olyan ingatlan szerepel a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal nyilvántartásában, amelyek balesetveszélyesek elhanyagoltságuk miatt.

Ezek az épületek főként a gyalogosok számára jelentenek veszélyforrást. A minap egy 14 éves diákra esett rá egy épület vakolatdarabja Marosvásárhely központjában, és megsebesítette, de szerencsére nem szenvedett maradandó sérüléseket – írta a Népújság napilap.

A tudósítás szerint a helyi rendőrség nyilvántartásában 300 balesetveszélyes ingatlan szerepel, de ezeknek az ingatlanoknak a feltérképezése még nem ért véget, így nem kizárt, hogy ezek száma nőhet.

A hatóságok a város főterén kezdték a felmérést, ugyanis ott a legnagyobb a gyalogosforgalom, és ott található számos régi épület.

A helyi önkormányzat egy korábbi döntése értelmében a város főépítészének kell felszólítania a leromlott állapotú ingatlanban lakókat, hogy tegyék rendbe az épületet. Egy 2007-es önkormányzati határozat szerint javítási illeték címen a normális épületadó tízszerese is kiróható azokra a tulajdonosokra, akik a felszólítás után sem tataroztatják az épületet.

Forrás: MTI

Share this post

PinIt
scroll to top