Több száz fát ültetnek Marosvásárhelyen

Szombaton kezdődött meg, és 2011-ben folyamatosan zajlik majd az a faültetési akció, amely során több száz facsemete, több ezer bokor és élősövény kerül földbe Marosvásárhelyen és környékén. Az ültetés a marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal jóvoltából indult, a „Közel hozzánk a természet” kampány keretén belül.

A projektben önkéntesek is részt vehetnek, sőt. Az önkormányzat minden érdeklődő csatlakozását várja.

Dorin Florea, városunk polgármestere úgy nyilatkozott, a kampány során minden lakónegyedet érinteni fognak. A cél az, hogy közel 500 facsemetét, 2500 bokrot és 3000 méter élősövényt ültessenek el Marosvásárhely területén.

Szombaton, elsőként a városban, a Tudor lakónegyedbeli Brassói utcában ültettek. Itt közel 180 méter élősövény, 41 facsemete – közöttük akác, hárs, nyír és juhar –, valamint 42 boróka került földbe. A következő állomás pedig az Egyesülés negyed lesz – tette hozzá a polgármester, aki kihangsúlyozta, nagy szükség van a lakosok segítségére, ugyanis a munkát senki sem végzi el helyettünk – vélekedett Florea.

Az erdőszentgyörgyi erdőben ugyanakkor közel 200 facsemetét ültettek a Petru Maior Egyetem és a Papiu Ilarian Líceum hallgatói és diákjai, önkéntesekkel közösen.

Hasonló akciók 2011 folyamán többször is sorra kerülnek – a hatóságok állítása szerint, akik remélik, hogy a kampány során sikerül egyre több lelkiismeretes lakost bevonni az akcióba, ezzel is hozzájárulva a környezetvédelemhez.

Share this post

PinIt
scroll to top