Több száz kilométerre értek célba a gyerekek ajándékai

A szórványban élő és a fogyatékos gyerekek kapnak karácsonyi édességcsomagot az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) közreműködésével. Szerda délután a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceumban működő speciális integrált tagozat kisiskolásaihoz jutott el a korai angyal.

A magyarországi Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) önkéntesei korábban több héten keresztül gyűjtöttek a gyerekek számára. Az így összeállított csomagokból az egész Kárpát-medencébe küldtek, Erdélybe több mint 700 ajándék érkezett – tudtuk meg Józsa Örs és Soós Sándor szervezési megbízottaktól. Az EMNT elsősorban a szórványban élő illetve a fogyatékos óvodás és kisiskolás gyerekek között osztja szét a csomagokat.

A Báthory István Elméleti Líceum speciális osztálya után a kolozsvári hallássérültek 2-es számú iskolájába látogatnak el a civil szervezet ajándékozói, majd a mezőségi Bonchida, Magyarpalatka, Melegföldvár, Mezőkeszü és Feketelak következnek.

Korábban a tordai, aranyosgyéresi, aranyosegerbegyi, várfalvi, alsó–felsőszentmihályi, sinfalvi, harasztosi, jegenyei, buzai és mérai gyerekek örvendhettek a meglepetéscsomagnak.

Share this post

PinIt
scroll to top