Több száz parkolóhely a főtéri park alatt

Már megtörtént a hely feltérképezése, és három variáns is született a terv megvalósítására: egy 382 helyes vagy egy 412 helyes parkoló létesítése, egy szinten, illetve egy 674 parkolóhelyes tér építése, két szinten – erről szól az a projekt, amellyel a Polgármesteri Hivatal megoldaná a városközpontban a parkolást.

A befektetés értéke változó: az első esetben 8.9, a másodikban 9.4, a harmadikban pedig 11.9 millió eurót kellene fizetni a munkálatokért – áll a Polgármesteri Hivatal sajtóközleményében. A szükséges összeget vagy uniós alapokból vagy helyi, partneri kapcsolatokból származó támogatásból szereznék.

A föld alatti parkolóház megépítése maga után vonja a tér átalakítását is. Ennek értelmében Florina Miheţ, a város főépítésze versenyt hirdet minden olyan romániai vagy külföldi cég számára, amely bemutatná tervét a város főterének átrendezésére nézve.

A felújítások nem fognak változtatni a főtér történelmi vonásain – ezt törvény is védi. Azonban, ha megvalósul a terv, a városközpont felszabadul majd a forgalmi dugók, parkoló autók „fogsága” alól, és helyt ad biciklisávoknak is.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top