Több tíz vadász, erdész, csendőr, környezetvédelmi őr keresett egy sebesült medvét

Több tíz vadász, erdész, csendőr, környezetvédelmi őr és erdőőr vett részt szombat délután egy felderítő akcióban, amelynek során egy sebesült medvét próbáltak megtalálni és elkábítani Gödemesterháza község környékén.

A Maros megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Carmen Frandeş az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, 14 óra 40 perc körül jelentették az 112-es egységes segélyhívó számon, hogy egy csobotányi ház udvarán egy, feltételezhetően, elhunyt medve található.

„Valószínűleg az éjszaka folyamán sebesült meg a medve, amikor egy személygépkocsi elütötte, és az esetet jelentették is, azonban a medvének nyoma veszett. Többek közt a rendőrség is biztosítja a területet, amint megtalálják a medvét és elkábítják, felmérik egészségügyi állapotát” – nyilatkozta a szóvivő.

Lucian Goga prefektus az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, a medvét megtalálták és nagyon súlyosan megsérült, így nem jelent veszélyt a keresők számára.

A sérült állatot a marosvásárhelyi állatkertből hozott ketrecben szállítják el a helyszínről.

A Maros Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) szerint csak ezen a héten három medvetámadást is jeleztek a megye területén. Két esetben emberre, míg egy alkalommal juhnyájra támadt a medve.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top