Többször csentek autókból és az emberek zsebeiből tavaly

A rendőrség jelentései szerint, 2011-ben jelentősen megnőtt a személygépkocsik feltörésének száma, valamint azon eseteké is, amikor zsebtolvajok áldozataivá lettek a marosvásárhelyiek.

Meglepő módon, a tolvajokat nemcsak az autókban „felejtett” értéktárgyak vonzották, hanem azok külső alkotóelemei is, mint például a visszapillantó tükrök vagy a rendszámtáblák.

Valentin Pescari, a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség főbiztosa úgy nyilatkozott, az év végi összesítés mindenképpen azt bizonyítja, hogy rosszabbodott a helyzet Marosvásárhelyen és a megyében. Több lopást regisztráltak személygépkocsikból, táskákból, zsebekből, és még kereskedelmi egységekből is.

Pescari szerint a helyzet nem súlyos, vizont elegendő visszajelzés arra, hogy 2012-ben fokozottabb figyelmet és több konkrét lépést szenteljenek a tolvajok kiszűrésére és az antiszociális tettek visszaszorítására.

Ellenben, az erőszakkal történő bűncselekmények száma jelentős csökkenést mutatott: 537 esettel regisztráltak kevesebb ilyen megnyilvánulást 2011-ben, a 2010-es év adataihoz képest – derült ki szintén a rendőrségi jelentésből.

Share this post

PinIt
scroll to top