Tömbházak maradnak ivóvíz nélkül, a felhalmozott adosság miatt

Több tömbház marad ivóvíz nélkül Marosvásárhelyen, Maroskeresztúron és Nyárádtőn, a felhalmozott adosságok miatt. Mindemellett az érintett lakótársulások nem reagáltak az Aquaserv ivóvízszolgáltató figyelmeztetéseire sem.

AquaservA szolgáltató szerint, összesen 7 lakótársulásnak 1 millió lejt meghaladó tartozása van az Aquaserv fele, emiatt az ezekhez tartozó fogyasztók július 9-től ivóvíz nélkül maradnak.

Az Aquaserv képviselői kihangsúlyozták, azt követően döntöttek a vízcsapok elzárása mellett, miután minden előzetes lépést megtettek az adosságok törvényes behajtása érdekében. „Értesítéseket küldünk az érintett lakótársulásoknak, mint szerződésbeli partnereknek, de teljes mértékű érdektelenséggel kezelték azokat, és nem csökkentették a tartozásaikat. Tekintettel léve az adott helyzetre, kénytelenek vagyunk a szélsőséges eljáráshoz folyamodni, (…) az ivóvízszolgáltatás beszüntetni.” – tájékoztatott az Aquaserv.

A szolgáltató kizárólag azoknál a fogyasztói pontoknál zárja el a csapokat, ahol adosságok halmozódtak fel. Ezért arra kéri a lakótársulások képviselőit, állítsák össze azon lépcsőházak listáját, ahol a legnagyobb a hiány. Ugyanakkor az illetékes hatóságokat is értesítette az intézkedés felől, közöttük a Maros Megyei Közegészségügyi Hatóságot, a Fogyasztóvédelmet, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalt, valamint a Prefektusi Hivatalt, amelyek mind támogatják az Aquaserv döntését.

A szolgáltató arra is felhívja a figyelmet, hogy az érintett lakosság készüljön fel az ivóvíz-mentes napokra azáltal, hogy elegendő vizet tárol a fiziológiai szükségletek, a személyes higiénia és a mindennapi betevő elkészítésének a fedezésére.

Forrás: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top