Továbbra is Ion Ţiriac az ország leggazdagabb embere, a 3. helyen egy magyar áll

Negyedik éve változatlanul Ion Ţiriac vezeti a leggazdagabb romániaiak toplistáját a Top 300 Capital kiadvány szerint. Ion Ţiriac vagyona 1,7-1,8 milliárd euró, ez 7,6%-os gyarapodást jelent a tavalyhoz képest a Capital című lap tájékoztatása szerint.

A második helyen a Dedeman tulajdonosai állnak: a testvérpár – Dragoş és Adrian Pavăl – vagyona 1,1-1,2 milliárd euróra tehető (tavaly még 920-950 millió euró volt a birtokukban). A harmadik helyen az RCS&RDS tulajdonosa, Teszári Zoltán áll, neki a tavalyi 500-520 millió euróról idén 550 – 570 millióra nőtt a vagyona.

A leggazdagabb romániai személyek toplistájára idén 20-22 millió eurós vagyonnal lehet felkerülni. Ebben az évben 22 személy vagy család lépte át ezt a küszöböt, a Top 300 klub egykori tagjai közül pedig ötnek sikerült újjáélesztenie vállalkozását oly módon, hogy visszakerült a ‘reflektorfénybe’ – derül ki az említett közleményből.

A kiadvány a leggazdagabb romániaiak robotképét is elkészítette. Eszerint az ország milliomosa jellemzően 56 éves, férfi, átlagosan 77 millió eurós vagyonnal rendelkezik és Bukarestben vannak a vállalkozásai.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Bukarest és Ilfov megye környékén él a 300 leggazdagabb romániai 46,7%-a, összesen 113-an; vagyonuk összesen 10,76 milliárd eurót tesz ki.

    Forrás: AGERPRES

    Share this post

    PinIt
    scroll to top