Továbbra is ötnapos a „Maros-parti” Forgatag

Az első Vásárhelyi Forgatag programjában csupán minimális változás történt azután, hogy véglegesen eldőlt: a Maros-parton szervezzük a köztéri rendezvényeket. A rendezvény továbbra is ötnapos: augusztus 28. – szeptember 1. között zajlik, csupán a Maros-parti program zajlik három napon át.

sajtotajekoztato

Az első napon, augusztus 28-án, szerdán tartjuk a Forgatag hivatalos nyitógáláját 19 órakor a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében, a kulturális programokban bővelkedő gálán ingyenesen részt vehet bárki.

A Történelmi könyvek vására augusztus 29-én, csütörtökön 13 órakor nyílik a Teleki Tékában, a Marosvásárhely forgásban elnevezésű pályázatra beküldött fotókból 16 órakor nyílik tárlat a Deus Providebit Házban, ahol átadjuk a nyertesek díját is. Szintén 16 órakor kezdődik a Filmforgatag a Maros Megyei Történelmi és Régészeti Múzeum Várbeli épületének (volt katonai sorozóközpont) emeleti termében, ahol késő estig lehet magyar filmeket nézni, a Filmforgatag pedig pénteken is szinte egész nap tart.

A Vásári Forgatag augusztus 30-án, pénteken reggel nyitja meg kapuit a Maros-parton, és vasárnap estig házi jellegű készítményekkel, terményekkel, borokkal, valamint kézműves termékekkel csalogatjuk a vásárhelyieket a „vásártérre”. A Marosvásárhelyiek Világtalálkozójának gálaműsorát pedig augusztus 31-én, szombaton 11 órától szervezzük a Kultúrpalota nagytermében.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

  A Színházi Forgatag augusztus 30-án, pénteken 16 órakor Kenéz Ferenc Lilike medika leveleiből című művének felolvasó-színházi előadásával kezdődik a Nemzeti Színház Underground termében, majd 18 órakor Székely Csaba Bányavirág című előadását (Nemzeti Színház kisterme) tekinthetik meg az érdeklődők. Augusztus 31-én, szombaton 16.30-tól Kocsis István A tér című darabja (Sebestyén Aba előadásában, a Yorick Stúdió előadása Nemzeti Színház Underground terme), 18 órától Székely Csaba Bányavakság című műve (Nemzeti Színház kisterme) kerül bemutatásra, szeptember elsején, vasárnap 19 órától pedig Carl Orff Carmina Burana (Nemzeti Színház nagyterme) című táncszínházi előadását tekinthetik meg. A Színházi Forgataghoz csatlakozott az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház is Állatkert (csecsemőszínházi előadás augusztus 31-én, szombaton 11 órától) és A tengerkék kutyus (bábelőadás szeptember 1-jén, vasárnap 11 órától) című darabjaival.

  A Koncertforgatagot a Szentegyházi Gyermekfilharmónia fellépése indítja pénteken 19 órától a Kultúrpalotában, majd a jó zene kedvelőit a Maros-parton felállított színpad elé várjuk. Pénteken a Deák Bill Blues Band, szombaton az Intim Torna Illegál, vasárnap pedig a Ghymes nyújt „forgatagos magyar élményt”, minden este 21 órától. Továbbá színpadra lép a helyi zenekarok közül a Dreamers Band, a Prospekt, a Vecker, a BÜSZ, Koszika & The Hot Shots, a Corax, a Chrome, a Bronx. Szombaton 19.30-tól a Stone Hill 4Kidz, vasárnap 18 órától pedig a Kolompos együttes a gyerekeket perdíti táncra.

  Vasárnap a Kultúrpalotában délelőtt népdalvetélkedőt, délután pedig néptánctalálkozót tartunk amatőr néptáncegyüttesek részvételével.

  A Maros-parton péntektől folyamatosan sport és családi programokkal várjuk az érdeklődőket, valamint a Civil sarokban a nem-kormányzati (civil) szervezetek tevékenységét ismerhetik meg, valamint több vendégmúzeum tevékenységét is. Továbbá a Vásárhelyi Forgatag időtartama alatt kétnyelvű tematikus városnéző sétákra is várjuk a marosvásárhelyieket, valamint Szóforgatagra a Kultúrpalotában.

  További részletek a www.forgatag.ro honlapon.

  Share this post

  PinIt
  scroll to top