Traian Băsescu nem vett részt a megemlékezéseken

Traian Băsescu, államelnök sajtóközlemény formájában közvetítette üzenetét a román nép számára, az Egyesülés Napjának alkalmával. Az államfő ugyanis nem vett részt az országszerte megszervezett megemlékezéseken, hiába kapott személyes meghívást Vrancea megye prefektusától.

„Romániának szüksége van, főleg most, a hűségünkre, eredményességünkre és felelősségünkre, bárhol is lennénk. (…) Románia ugyanis mi vagyunk, valamennyien együtt.” – fogalmazott Băsescu, aki egyébként jelenleg Bukarestben tartózkodik, és az Egyesülés Napján személygépkocsijával sétálgatott a fővárosban.

Írásban közzétett üzenetében az államfő így nyilatkozik: „A történelem során sikerült túllépnünk a nehézségeken és megpróbáltatásokon, 1859-ben pedig annyira erősek voltunk, hogy megvalósítottuk azt a tervet, amely összefogott: az Egyesülést. A szolidarítás nem egy elvont fogalom, hanem egy olyan gyakorlat, amelynek demokratikus és főként emberi értékét újra fel kell fedeznünk, a világ kihívásai és a modernizálás – mint nemzeti cél előtt.”

Băsescu hozzátette, folytatni kell az elődök tetteit azáltal, hogy hozzájárulunk a jogi állam megerősítéséhez, és Románia fejlesztéséhez. Ugyanis, a jogi állam az alapja a demokráciának – hangsúlyozta az államfő, aki szerint csakis a törvények betartásával állhatunk jót a sikerünkért, mint nemzet és mint polgár egy olyan államban, amely szabad és demokratikus.

Forrás és fotó: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top