Transilvania repülőtér: A kolozsvári reptér illetékei túlzottan nagyok

A marosvásárhelyi Transilvania repülőtér azt állítja, hasonló összegű illetékeket és egyéb adókat alkalmaz, mint az ország legtöbb reptere – jelentette be a Transilvania légikikötő vezetősége egy sajtóközleményben.

Továbbá kihangsúlyozta, nem a Transilvania illetékei kicsik, hanem a kolozsvári repülőtér által megszabott adók súrolják a túlzás határát – olvasható a vidrátszegi repülőtér közleményében.

Sajnálatos, hogy a két megye tanácsa között feszültség uralkodik, mint ahogyan az is sajnálatos, hogy Alin Tişe, a Kolozs Megyei Tanács elnöke vádakat állít fel a Transilvania repülőtér működésével kapcsolatban. Ezért már a legelején le kell szögeznünk: nem a marosvásárhelyi reptér adói alacsonyak, hanem a kolozsvári illetékek túl magasak, Románia többi repülőtere által kirótt illetékekhez viszonyítva – emelte ki a Transilvania repülőtér igazgatósága.

A marosvásárhelyi légikikötő vezetői ugyanakkor hozzátették, azzal, hogy a Kolozs Megyei Tanács értesítőt küldött az Európai Bizottságnak, valószínűleg fény derül, miért is olyan magasak a kolozsvári repülőtéren az adók és illetékek. A valósághoz és a térség körülményeihez viszonyítva, az egyetlen ésszerű magyarázat erre ugyanis az lenne, hogy az adókból próbálják fedezni a különböző beruházások, működési költségek és a személyzeti költségek összegeit – részletezték a Transilvania repülőtér képviselői.

Mint ismert, a Kolozs és Maros Megyei Tanács között éppen „párbaj” zajlik, a Maros Megyei Tanács egyik határozatának kapcsán, melyet törvényes úton támadott meg Kolozs Megye Tanácsa.

Foto: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top