Tudose: Elutasítottam, hogy számlára utalják a fizetésemet

Mihai Tudose miniszterelnök bevallása szerint nem kérte, hogy bankszámlára utalják a bérét, mert nem hajlandó kezelési költséget fizetni a banknak.

Azt kérdezték a kormányfőtől a România TV kedd esti műsorában, miért nincsenek bankbetétjei, mire ő így válaszolt: „Nincs, amit a bankban tartanom, ez az összes pénzem. (…) Azt sem akartam, hogy számlára utalják a fizetésemet, hogy ne kelljen még akár két banit sem fizetnem a banknak, ahányszor csak használom a kártyát.”

A miniszterelnök ismét bíráló szavakkal illette azokat a pénzintézeteket, amelyek nem vallják magukat nyereségesnek.

„Ha profitra szakosodott bankokként, amelyek a mi pénzünket kezelik, azt mondják, hogy nem termelnek profitot, szerintem valami nagyon nincs rendjén velük. Vagy menedzsmentgondokkal küszködnek, vagy továbbra is hülyéknek néznek bennünket, és azt hiszik, nem látjuk, mit csinálnak. Már elnézést kérek, de ebből legyen elég” – fogalmazott Tudose.

Arra a kérdésre, hogy szerinte az állampolgároknak hol kellene tartaniuk megtakarításaikat, a kormányfő azt mondta, válasszák a „komoly” bankokat, amelyek profitot termelnek.

„Vannak komoly bankok is, amelyek tisztelik Romániát, és vannak olyan bankok is, amelyek próbálnak okosabbak lenni az államnál. (…) Ha profitot termelnek, azt jelenti, hogy a mi pénzünk is biztonságban van náluk, nem?” – tette hozzá Mihai Tudose.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top