Tűz a Görgényi-havasokban is

Több tíz hektárnyi terület égett már szénné a Görgényi-havasokban, miután csütörtökön tűz ütött ki a hegységben. Mindemellett, szerdától lángok tombolnak a Kelemen-havasokban is, a Pietrosz csúcson, 2000 méteres magasságban.

A tűzoltók tehetetlenek a természeti katasztrófa megállításában. A Görgényi-havasokban ugyanis nem találnak megfelelő vízforrást a tűz eloltására, a Kelemen-havasokban pedig a szakemberek nem tudják megközelíteni a térséget.

Az Országos Repülési Felügyelőség helikoptert küldött a térségbe, Erdőlibánfalva településre, ahonnan megkezdik majd az oltási akciót. Dorin Oltean, a Maros Megyei Vészhelyzeti és Tűzoltósági Felügyelőség vezetője úgy nyilatkozott, a helikopterből végzett megfigyelések szerint, nagy erővel tombol a tűz, és pusztítja az erdőt, a növényzetet és a nem összetakarított erdei maradványokat.

Maros megyéből összesen 33 tűzoltó vesz részt a feladatban – Szászrégenből, Segesvárról és Marosvásárhelyről. Ugyanakkor a Maros Megyei Csendőrségtől is segítséget kértek, ahonnan 19 illetékest küldtek a helyszínre.

Fotó: hvg.hu

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top