Tűzoltók Napját ünnepelték ma Marosvásárhelyen

Előadásokkal és felvonulással egybekötött Tűzoltók Napját tartották ma Marosvásárhelyen, a Rózsák terén. A „hivatásos életmentőkkel” és a főtérre vonult marosvásárhelyiekkel együtt ünnepelt dr. Raed Arafat, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára is.

A kiemelkedő alkalom helyet adott a helyi hatóságok képviselőinek ünnepi beszédére, a rangbeli előléptetésekre, valamint a tűzoltóautók ünnepi felvonulására, a mentőautók és a SMURD helikopterének kíséretében.

Mindezek után több szimulációra is sor került, amelyekben az életmentők fiktív tűzesetekből „mentettek ki” áldozatokat, illetve megjátszott közúti balesetben menekítettek meg egy utast a gépkocsi roncsai közül – a nézők szeme láttára.

Ezidő alatt, közel két órán át szünetelt a járműforgalom a Rózsák terén, miközben a marosvásárhelyiek szemmel követhették a tűzoltók mindennapos tevékenységét.

Az ünnepélyen jelen volt dr. Raed Arafat is. „Igen jeles nap van ma. Elsősorban azért, mert az életmentőket, a tűzoltókat ünnepeljük, akikre mindig számíthatunk, ha az 112-t tárcsázzuk.” – nyilatkozott az államtitkár. Hozzátette, „a tűzoltók napja minden életmentő napja is egyben”, ugyanis a tűzoltóság „általános mentőintézményt” képvisel. „Valójában, nélkülük a SMURD nem létezne.” – fogalmazott Arafat.

Fotók: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top