Úgy tűnik, jövő héten lesz melegvíz Marosvásárhelyen

Közel három órás heves vita eredményeképpen, sikerült ma döntést hozni a már közel két hónapja uralkodó melegvíz-probléma megoldásában.

Habár ideiglenesen, de ezentúl a Locativ SA fogja kezelni a városi kazánházakat, az önkormányzat foglalkozik majd a tanintézményekhez tartozó hőközpontok működtetésével, az E-On gázzal pedig új szerződést kötnek azon kazánházakra vonatkozóan, amelyek az ANL-s tömbházak ellátásáról gondoskodnak – hangzott el a Helyi Tanács mai rendkívüli ülésén.

A melegvízszolgáltatást 48 órával azután indítanák el Marosvásárhelyen, mihelyt a Locativ SA átveszi a kazánházakat az E-Star hőszolgáltatótól. A becslések szerint, erre a jövő hét folyamán kerül sor – nyilatkozta Peti András, RMDSZ-képviselő.

Az intézkedés azonban csak ideiglenes. A hőszolgáltatást ugyanis az önkormányzat veszi majd át teljes egészében, amikor a Közösségi Szolgáltatásokat Szabályozó Országos Hatóság (ANRSC) jóváhagyja, hogy a Polgármesteri Hivatal végrehajthassa ezt a feladatot.

Így tehát megszületett az Energetikai Igazgatóság létrehozásával kapcsolatos döntés is, az önkormányzat keretén belül, ahová 29 hivatali dolgozót osztottak le a már meglévő 843-ból, mivelhogy a törvény tiltja az alkalmazást – magyarázta Peti András.

Mint ismert, az E-Star hőszolgáltató 2012. június 8-tól bontotta fel a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatallal megkötött szerződést, amelynek értelmében átvette a város 15 kazánházát, azokkal együtt pedig a hőellátást. Hogy pontosan miért, az még ismeretlen, ugyanis az E-Star elmondása szerint, az önkormányzat 3,5 millió lejjel tartozott a szolgáltatónak, ellenben az önkormányzat azt állítja, nem halmozott fel semmilyen adosságot az E-Starral szemben.

A tanácsosok arról is döntést kellett volna hozniuk, hogy részesítsék-e anyagi támogatásban azon családokat, akik levált szomszédaik miatt kényszerülnek saját hőközpont szerelésére. De erre már nem került sor. A támogatást azok a lakók kapnák, akiknek havi jövedelmük nem engedné meg a kiskazán beszerzését és működésbe helyezését.

Share this post

PinIt
scroll to top