Új börtönt szeretne a polgármester

Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere újabb eszelős tervet forral: új börtönt építene azért, hogy a régi épületét az Ítélőtáblának vagy a 4-es Számú Általános Iskolának adja ki.

A Romániai Börtönök Közigazgatásának képviselői már jelen is voltak egy marosvásárhelyi megbeszélésen, amely során bemutatták ajánlatukat egy új fogda építésével kapcsolatban, a külvárosban. A befektetés értéke közel 35 millió euróra emelkedne.

A tárgyaláson Florea is ismertette az ajánlatát, ezáltal kifejezve szándékát, mely szerint igenis, új börtönt építene Marosvásárhelyen, a régit pedig átalakíttatná, az igényeknek megfelelően. Úgy nyilatkozott, a terv kivitelezéséhez az önkormányzat partneri kapcsolatot létesít az Igazságügyi Minisztériummal, de nem zárja ki a privát- és a közszféra közreműködését sem a támogatásban.

A polgármester hozzátette, megpróbálnak továbbá minden lehetőséget kihasználni, ami a finanszírozást illeti: egyrészt európai pénzekre is pályáznak, és ha a foglyokra fókuszálnak, a támogatás kiterjedhet a működés, az ellátás, valamint a megfelelő életkörülmények biztosítására is. Másrészt pedig, ha tehetik, a „Zöld Ház” programot is kihasználnák, újabb költségeket fedezve a közel 35 millió euróra saccolt összegből.

Share this post

PinIt
scroll to top