Új és visszatérő vendégek a Félszigeten

Új neveket jelentett be a Félsziget Fesztivál mind a négy zenei helyszínén: 18 magyarországi és romániai előadóval bővült a Main Stage, a Terrace, a Freedom Music Arena és a Party Tent kínálata.

MAIN STAGE

Nem az első alkalom, hogy a Félsziget Fesztivál nagyszínpadán legendás magyar zeneka-rok lépnek fel, a rendezvény történetében azonban először fog a Maros partján húrok közé csapni az Omega. Fellép a Phoenix is, a honi könnyűzenei élet talán legfontosabb, legbefolyásosabb bandája. Ami garantált: nemzetiségtől és kortól függetlenül mindenki jól fog bulizni a Mugur de fluier vagy a Strunga örökzöld slágerekre.

Az Omega–Europe–Phoenix trió garancia arra, hogy a Félsziget Fesztivál egyik legemlékezetesebb nagyszínpados estéje lesz szombat, augusztus 28-a. A felvezetést a legendák számára pedig egy igencsak aktuális magyar csapat, a Magna Cum Laude fogja biztosítani.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

  A Zdob si Zdub idén visszatér a fesztiválra, hogy a hatalmas tömegeket megmozgató, már törzsvendégnek számító debreceni Tankcsapda zenekarral együtt gondoskodjon arról, hogy a fesztiválozók ne csak az amerikai sztárok fellépésén égessék a zsírokat augusztus 29-én.

  Mint a Tankcsapda példája is bizonyítja, idén sincs fesztivál a legjobb magyarországi koncertzenekarok nélkül: a méltán népszerû, kiváló dunaújvárosi Quimby második alkalommal táncoltatja meg a Félsziget lakóit augusztus 27- én a nagyszínpadon.

  A Félsziget első napján, a spanyol Ska-P és a francia Babylon Circus koncertjeinek köszönhetően hangsúlyos szerep jut a ska műfajnak, így csak természetes, hogy a jamaicai gyökerű zene első számú magyarországi képviselője, a Pannonia Allstars Ska Orchestra is tiszteletét teszi a rendezvényen augusztus 26-án, mégpedig a nagyszínpadon.

  TERRACE

  Nem hiányozhat a fesztiválról az ország egyik legjobb és legeredetibb bandája, a kolozsvári és bukaresti zenészekből összeálló Kumm sem, amely a fesztivál első napján lép ismét színpadra a Teraszon.

  Jön Lovasi András másik zenekara, a zseniális Kiscsillag is, amelyet augusztus 27-i teraszos koncertje után garantáltan örökre a szívükbe zárhatnak a félszigetezők.

  Az Anima Sound System a nagy visszatérők sorát gyarapítja. Szintén itt fog fellépni a román underground dj-k legkarakteresebbje a minden műfajban otthonosan mozgó DJ Gojira.

  Az utóbbi években a hip-hop nem kapott túl hangsúlyos szerepet a Félszigeten, de idén ez változni fog, többek között az egyik legnépszerűbb hazai rapper, Puya koncertjének köszönhetôen.

  PARTY TENT

  A Compact zenekar a Félsziget Fesztiválon első alkalommal fog a húrok közé csapni augusztus 27-én a Party Sátorban.

  Az Irie Maffia rövid idő alatt az egyik legjobb magyar koncertzenekarrá nőtte ki magát.

  Szintén először látogat Erdélybe Magyarország egyik legismertebb trombitása és zenekara. A Barabás Lőrinc Eklektric a dzsessz és a pop keverékét reggae-vel, drum’n’bass-szel és house- szal elegyíti.

  A Sarmalele Reci minőségi, műfajok közt ugráló zenéje és lényegre törő szövegei akár a Félsziget-hangulat zenei leképezésének tekinthetők.

  A Magashegyi Underground első lemezének anyagát is hallhatjuk majd a Félsziget Fesztiválon.

  FREEDOM MUSIC ARENA

  A Suie Paparude pénteken, augusztus 27-én veszi át a Freedom Music Arena irányítását.

  A Félsziget Fesztiválra június 20-ig lehet az elővételes árnál 10%-kal olcsóbban bérletet váltani az Eventim hálózatában. További információk: www.felsziget.ro

  Share this post

  PinIt
  scroll to top