Új jelölt a júniusi helyhatósági választásokon

A Nagy Románia Párt (PRM) is csatlakoztatja jelöltjeit a marosvásárhelyi polgármesteri tisztségért, valamint a Megyei Tanács elnöki funkciójáért indított „harcban”. A polgármesterséget Azma Mărgărit Constantin, a megyei tanács-elnökséget pedig Viorel Moldovan pályázza meg a PRM színeiben.

A tervek szerint, a PRM közreműködik majd a választási kampány ideje alatt a Szocialista Összefogás képviselőivel, akik többek között a volt Román Kommunista Párt szimpatizánsai voltak. Továbbá azt reméli, hogy más pártokkal is összefoghat a megmérettetés alatt.

A 2012. június 10-én sorra kerülő helyhatósági választásokon biztosan szavazni lehet majd a fenti jelölt mellett Vass Leventére az RMDSZ részéről, Cornel Brişcarura a Szociál-Liberális Szövetség (USL) részéről, valamint Dorin Floreára, jelenlegi polgármesterre, a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) részéről.

A Megyei Tanács vezetését idén még Lokodi Edit Emőke, jelenlegi tanácselnök, az RMDSZ részéről, Ciprian Dobre az USL részéről, Bíró Zsolt a Civil Koalíció részéről és Marius Paşcan, Maros megye jelenlegi prefektusa pályázza meg.

Share this post

PinIt
scroll to top