Új műsorokkal bővült az Erdélyi Magyar Televízió kínálata

Szeptember 12-től megújult és kibővült műsorkínálattal várják nézőiket. Az ERDÉLYI KÁVÉHÁZBAN ezentúl Gáspárik Attila várja a nézőket, Böjte Csaba az ÚTMUTATÓBAN a Tízparancsolatot értelmezi , az új mezőgazdasági műsorral, a TÁJKÉPPEL, több nézői kérésnek igyekszenek eleget tenni. Keresik Erdély legeredetibb szüreti mulatságát: a SZÜRETI VIGADALOM, vetélkedő és játékos kedvű nézőiket célozza meg. A kilenc új műsorral, fő műsoridőben, a hét minden napján találkozhatnak a nézők – derült az ETV közleményéből.

NEVE ÉS HIVATÁSA … – színészportré, hétfőn 20.00-tól: több neves erdélyi színész életpályáját végigkövető nyolc részes beszélgetés-sorozat, amelyben többek között Csíky András, László Gerő, Vitályos Ildikó színművészeket ismerhetik meg közelebbről a nézők

ERDÉLYI KÁVÉHÁZ, kedden 20.00-tól: a műsor új házigazdája Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója, aki ismert és kevésbé ismert, de figyelemreméltó személyiségeket lát vendégül az Erdélyi Kávéházban.

MADE IN HUNGARY, szerdán 20.15-től: magyar termékek múltját és jelenét bemutató 8 részes sorozat, amelyből többek között kiderül, hogyan készül a tárogató, a hajlított bútor, a rigoletto torta, a többi pedig maradjon meglepetés…

HARGITA MAGAZIN, csütörtök 19.00-tól: a magazin hírt ad a székelyföldi régió fejlődéséről, a megyében zajló fejlesztésekről, és kiemelten foglalkozik kulturális eseményekkel.

TÁJKÉP, csütörtök 20.00-tól : az új mezőgazdasági magazinműsor szeretné megmutatni a fiatal nemzedéknek, hogy a számítógép és kiskosztüm helyett traktor és metszőolló is illik az erdélyi értelmiségi léthez. Vidéken, falvakban nemcsak a gondok vannak, de fellelhetők olyan programok, emberek, közösségek, összefogások, amelyek erőt, példát adhatnak és árnyalhatják a vidékről kialakult képet.

SZÜRETI VIGADALOM, csütörtök 18.20-tól: az Erdélyi Magyar Televízió játéka, amelyben a települések szüreti mulatságai mérettetnek meg a településekről beküldött fotó/videó-anyagok alapján.

ÉRTÉKEINK, péntek 20.30-tól: nemcsak az erdélyiek, a vajdasági magyarok is büszkék az értékeikre. A 10 részes sorozat múzeumok, levéltárak, könyvtárak és települések örökségébe enged betekintést.

VENDÉGVÁRÓ, péntek 20.45-től: a vendéglátó iparban tevékenykedő erdélyi vállalatok turistabarát bemutatása.
ÚTMUTATÓ, vasárnap 10.00-tól: az Erdélyi Magyar Televízió rendkívüli sorozata, amelyben a Tízparancsolatot Böjte Csaba ferences szerzetes értelmezi, illetve magyarázza el. Nem hiányoznak a műsorból a személyes tapasztalatok és élmények sem. Az adásokk a www.erdely.tv oldalon is nézhetők.

Share this post

PinIt
scroll to top