Új nyitvatartási program a tömbházi üzleteknek

A marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal új órarendet szab a tömbházak földszintjén működő kisüzleteknek és kocsmáknak. A tervek szerint, tilos lesz ezeknek reggel 8 óránál hamarabb kinyitni.

Az új törvényrendeletet jövő hónaptól vezetnék be. Claudiu Maior alpolgármester azzal magyarázza a döntést, hogy számos panasz érkezett már a nyitvatartási programmal kapcsolatban. A tömbházlakókat ugyanis kimondottan zavarja a korán reggeli és késő esti koslatás és hangzavar, ami a földszinten működő vállalkozásoknál zajlik.

Budai István, a Megyei Lakótársulások Ligájának elnöke hozzátette, a lakók arra is panaszkodnak, hogy a boltok és bárok nem tartják be a csendórát, így a nap közbeni nyugodt pihenés is kizárt. Emiatt kérték fel az önkormányzatot vagy a Helyi Tanácsot, hogy intézkedjen az ügyben – egészítette ki Budai.

Claudiu Maior azzal folytatta, egyelőre csak annyit tudnak tenni, hogy megszabják a nyitási időt: ezentúl kötelező módon 8 óránál hamarabb nem nyithat ki egyetlen tömbházbeli üzlet vagy bár sem. A működési engedélyeket viszont nem vonhatják meg ezektől a vállalkozásoktól, mivel azt legális úton szerezték meg a vezetők – tette hozzá az alpolgármester.

Share this post

PinIt
scroll to top