Újabb 32 marosvásárhelyi utcát rehabilitálnak

Jövő év tavaszától összesen 32 marosvásárhelyi utcát vonnak be a modernizálási projektbe, az Integrált Városfejlesztési Program keretén belül – nyilatkozta Dorin Florea, polgármester.

A beruházás értéke meghaladja a 40 millió lejt, és magába foglalja a 32 utca útburkolatának értékét, a kivitelezést, valamint a vízhálózat felújításának értékét a fentiek közül 27 utcában. Ebből az összegből több mint 31 millió lej meg nem térítendő finanszírozás, és közel 1 millió pedig a helyi hozzájárulásnak felel meg. A maradék közel 7,5 millió lej a rászámított ÁFÁ-nak felel meg.

Az utcák, amelyek a program keretén belül felújításra kerülnek a következők: December 30., Nagyenyedi, Víztelep, Égerfa, Bogáti, Cukorgyári, Fogaras, Külső-kutas, Liszt Ferenc, Belső-kutas, Bíróság, Mărăşti, Termés, Retyezát, Görbe, Déli, Tordai, Bábolnai, Bucsin, Bazsalikom, George Coşbuc, Milcovului, Nárcisz, Tavirózsa, Béke, Tisza és Szabadi utca, Árvácska és Ibolya köz, valamint a Görbe, Kovászna és Hátszeg sétány.

A finanszírozás a Regionális Fejlesztési Programból származik, a Tartós városi fejlődés támogatása keretén belül, a Regionális Fejlesztési és Idegenforgalmi Minisztériumtól.

Marosvásárhely tagja azon 13 romániai municípium csoportjának, amelyet városi fejlődési pólusnak nyilvánítottak egy Kormányrendelet alapján, és amely elsőbbséget élvez ezen kiváltság által többféle támogatás és finanszírozás esetén.

Marosvásárhely Integrált Városfejlesztési Programja magába foglalja: 19 marosvásárhelyi utca felújítását (amelynek nagy részét már be is fejezték) – ennek összértéke  több mint 37 millió lej, további 32 utca felújítását – ennek értéke közel 40,1 millió lej, valamint a város utcáin felszerelésre kerülő térmegfigyelő berendezést – közel 3,2 millió lej értékben.

Share this post

PinIt
scroll to top