Újabb bankautomata-rablási módszerre derült fény

Frissítettek a rablók a pénzrablási  módszereken – erre jöttek rá a rendőrök.

Tiberiu Comşa, a Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője úgy nyilatkozott, az új technika abban áll, hogy a rablók ragasztószalagot rögzítenek a bank-automaták pénzt kiadó fiókjához. Persze mindezt a nyílás belsejében, hogy kívülről ne legyen látható. Amennyiben valaki pénzt vesz ki a bank-automatából, a bankók közül egy biztosan felragad majd erre a ragasztószalagra, az illető pedig alig fog gyanút, hogy miért nem pontos az összeg – magyarázta Tiberiu Comşa.

Hozzátette, a tolvajok szemfülesek: minden egyes pénzfelvételt meglesnek, utána pedig úgy tesznek, mintha ők is használnák az bank-automatát, közben csak a „kihalászott” bankókat veszik le a ragasztóról.

Ezt a cselt a rablók már bevetették az ország pár városában. Marosvásárhelyen azonban még egyetlen esetet sem jelentettek. Tiberiu Comşa azért felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek körültekintőek és figyeljenek oda, amennyiben pénzt vesznek fel a bank-automatákból. A gépek ugyanis általában kijelzik, ha nincs elegendő pénzösszeg a kívánt érték felvételéhez, illetve ha valami gond lépett fel a tranzakció során.

Share this post

PinIt
scroll to top