Újabb hidegriadó Romániában, hatra nőtt a fagy áldozatainak száma

Hatra nőtt Romániában a fagy áldozatainak száma, miután újabb négy ember vesztette életét, a hatóságok pedig péntekig érvényes hidegriadót adtak ki.

A meteorológusok hétfőn felhívták a lakosság figyelmét, hogy a rendkívül hideg időjárás várhatóan péntekig tart. A következő néhány napban szinte Románia egész területén mínusz 17 Celsius fok lesz a legmagasabb hőmérséklet. Éjszaka és a hajnali órákban akár mínusz 27 Celsius fokra is lehűlhet a levegő.

Az egészségügyi minisztérium hétfői közlése szerint újabb négy személy életét vesztette a hideg következtében, így hatra nőtt a fagy áldozatainak száma.

Romániában a múlt hét óta tartó szokatlanul hideg időjárás miatt 10 százalékkal nőtt a gázfogyasztás. A hatóságok szerint egyelőre nincs fennakadás a gázellátásban, de ebben az időszakban több gázt kell importálnia Romániának.

A hideg miatt több település víz nélkül maradt. Főként ott fordult elő ez, ahol az ivóvíz felszíni vízrétegből származik, amely a hideg miatt megfagyott. A Duna partján fekvő Galac (Galati) város lakosságának mintegy fele maradt ivóvíz nélkül hétfőn reggel, miután a folyóban lévő szivattyúk eljegesedtek.

Share this post

PinIt
scroll to top