Újabb húsbotrány: szennyezett pulykahús Romániában

pulykafarm

Vizsgálatot indítottak szerdán Romániában, miután antibiotikummal kezelt romániai pulykákból származó húst találtak Németországban az ottani hatóságok.

Vladimir Manastireanu, a román állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság alelnöke elmondta, hogy szerdán reggel kapták a figyelmeztetést Németországból, és azonnal elkezdték az ellenőrzést annál a farmnál, ahonnan a pulykahús származik.

Manastireanu csak a vizsgálat lefolytatása után ígért részleteket arról, hogy mekkora mennyiségű pulykamellről van szó, és hova szállították. A román média úgy tudja, hogy nemcsak Németországba, hanem más nyugat-európai országba is jutott a szennyezett húsból.

Romániában az élelmiszerbiztonsági hatóság az aflatoxinnal szennyezett tej ügyében is vizsgálódik. Szerdán hétre nőtt azoknak a farmoknak és feldolgozó egységeknek a száma, ahol ilyen tejet találtak. Legutóbb két kisebb kapacitású tejbegyűjtőnél találtak olyan tejet, amelynek az aflatoxin tartalma a megengedett határértéknél magasabb volt. A román hatóság összesen 1600 mintát vett, ebből még 300-nak a vizsgálata folyamatban van.

Fotó: mfablog.org

Share this post

PinIt
scroll to top