Újabb korszerű berendezések a Transilvania repülőtéren

A marosvásárhelyi Transilvania repülőteret újabb korszerű berendezésekkel látták el. Ezúttal egy jegesedést meggátoló szerkezetet, valamint két önjáró lépcsőt szerzett be az intézmény, a légiforgalom megkönnyítésének érdekében.

Mivel a marosvásárhelyi légikikötőben az utóbbi időben 300%-kal nőtt a forgalom, szükséges a repülőtér infrastruktúrájának további javítása, valamint a felszerelések folyamatos korszerűsítése. Szintén erre vezethető vissza, hogy a közeljövőben újabb hasznos és mulaszthatatlan eszközökkel látják el a Transilvania repülőteret.

Jelenleg egy jegesedést meggátoló berendezést iktattak be a reptéren, amelynek segítségével a hideg időben nem tapad sem jég, sem pedig zúzmara a repülőgépek felületére. Ugyanakkor két önjáró lépcsőre is szükség volt, amellyel könnyebbé válik az utasok ki- és beszállása.

A felszereléseket a Román Polgári Légiforgalmi Hatóság képviselői ellenőrizték, és látták el használati engedéllyel.

A legújabb felszereléseknek köszönhetően, a Transilvania repülőtéren most már megoldható az utasok ki- és beszállása, egyidőben, két közepes kapacitású repülőgép esetében. Ennek eredményeképpen, a marosvásárhelyi légikikötő akár 320 ezer utasnak megfelelő légiforgalmat is biztosíthat, évente.

2011-ben a Transilvania repülőtér költségvetése 4 ezer 924 lejjel egészült ki.

Foto: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top