Újra életre kel a keresdi Bethlen kastély

Egy értékes történelmi és kulturális örökséget képező kastély fog életre kelni a jövőben, Maros megyében. Ez lett a végleges célja annak a marketing tervnek, amelyen egy héten át dolgozott egy csoport az I. Keresdi Marketing és Kommunikációs tábor keretén belül.

A Segesvár melletti Dános községhez tartozó Keresden áll egy XV. századi reneszánsz stílusban épült várkastély, melyet a Bethlen család építtetett. Napjainkban az oda látogató turistát egy elhagyatott, az elmúlt évtizedek során egyre romlóbb állapotú várkastély fogadja, melynek csak néhány ízléstelenül felújított részét, illetve omladozó falait lehet megtekinteni. Ezen a helyen szervezték meg, a Pro Castrum Bethlen Egyesület és a Pont pályázatíró iroda, az I. Keresdi Marketing és Kommunikációs tábort, amelynek több célja is volt: feltérképezni a várkastély jelenlegi helyzetét és megoldásokat találni a problémáira, illetve egy életképes marketing tervet kidolgozni a vár jövőjét illetőleg.

A táborba Erdély különböző pontjairól érkeztek egyetemisták és középiskolások, akik főként gazdasági, turisztikai és kommunikációs végzettséggel rendelkeztek. Ezen fiataloktól várták a kastély tulajdonosai a segítséget. A csapattá szerveződő lelkes kis társaság szakemberek segítségével dolgozott, akiktől sokat tanulhattak a projektmenedzsment, marketingtervezés, márkázás, egyedi arculatépítés, online kommunikáció és kreatív reklám csínjáról-binjáról.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

  Az egy hét alatt, a közel tucatnyi csapat, stratégiai lépések meghatározásán dolgozott, ám a fiatalok nem mulasztották el kreatív ötleteiket sem papírra vetni. Ennek eredményeképpen született meg a cél, miszerint a közeljövőben újra fogják éleszteni a keresdi várkastélyt. Az elképzelések szerint az ötletgazdák egy korabeli kastély hangulatát szeretnék visszaállítani a jelenlegi állapot helyett, ahol panzió, étterem, korabeli mesterségeket bemutató tér, múzeum, kiállítás és könyvtár is működne. Mindemellett tervbe vették különböző rendezvények, fesztiválok megszervezését is, mint például a keresdi Bethlen Napok, illetve lehetőséget nyújtanának táborok szervezésérére is.

  Ha minden a tervek szerint fog alakulni, a közeljövőben Maros megye egy élő kastéllyal fog bővülni. Számos turistának és odalátogatónak fog majd kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget biztosítani, felejthetetlen élményt nyújtva számukra.

  A tábor anyagi támogatói a Nemzeti Kulturális Alap (Asociația Fondului Cultural Național – AFCN), a Communitas Alapítvány, a Corvinus Zrt. és a Szülőföld Alap voltak. Ezúton is köszönjük hozzájárulásukat a tábor sikerének biztosításához.

  Share this post

  PinIt
  scroll to top