Újra-szakosodás a munkanélküliek és a farmerek körében

Több mint 400 munkanélküli segélyben részesülő személy kezdte el januárban azokat a képzéseket, amelyek amellett, hogy növelik majd az elhelyezkedésük esélyeit, újabb dimenziókat nyitnak az illetők szakmai hozzáértésében. A farmerek sem maradnak le a tanulásról: számukra a képzések abban nyújtanak nagy segítséget, hogy európai uniós pénzalapokra pályázhassanak.

A Megyei Munkaerő-ügynökség 16 továbbképző programot indított el, pontosan 433 munkanélküli számára. A többségük oktatási költségeit maga az ügynökség állja, azonban 41 személy esetében a költségeket az Európai Strukturális Alap finanszírozza.

A képzési területek a fodrász, panzió-adminisztrátor, szakács, kozmetikus, pincér, kőműves-festő, masszőr, közkapcsolati és kommunikációs technikus, illetve a számítógép-kezelői szakmákat érintik. A képzések februárban is folytatódnak, lehetőséget adva további 280 munkanélkülinek az újra-szakosodásra.

A farmerek szakmai fejlődéséről a Megyei Mezőgazdasági Kamara gondoskodik, amely négy típusú képzést indít újnak: hármat a konyhanövény-termesztés és az állattenyésztés területén, egyet pedig az egyéb növények termesztésére vonatkozóan. A képzések elismertek az Európai Unióban, ugyanakkor, a bevégzésük után nyert új képesítést bevezetik majd a munkakönyvbe is. Iratkozni bármelyik Mezőgazdasági Kamara-kirendeltségnél lehet a megyében, a tanulmányi költségeket is ekkor kell majd befizetni.

Share this post

PinIt
scroll to top