Újraszámolták a város költségvetését. Vajon mire futja még idén?

A Helyi Tanács képviselői megszavazták a város költségvetési tervének újraszámlálását. Ennek értelmében, egyes intézményeknek több pénzt utalnak ki majd, így néhány iskola és a Helyi Rendőrség is plusz-összegekkel gazdálkodhat.

A költségvetés csíszolása során, a tanácsosok a Helyi Rendőrség kasszáját például 410 ezer lejjel pótolják meg. Ugyanakkor pénzt szántak jelzőlámpák felszerelésére az iskolák körül, valamint új gyalogátjárókat is létesítenek a megmaradt összegből.

A helyi képviselők elégedettek a költségvetés újraszámlálásával, és a pénz szétosztásával. Egyesek azonban jobbnak látják, ha a Tanács megfontoltabban bánna a pénzügyekkel.

Kolozsvári Zoltán, helyi tanácsos például mindig is támogatta a rendőrséget és a biztonságot, mivel azt gondolja, az emberek biztonsága a legfontosabb. Manapság ugyanis egy olyan világban élünk, amelyben gondok vannak a biztonsággal: jelen pillanatban a fakivágások, általában pedig a tolvajok okoznak problémát – nyilatkozta. Éppen ezért, bizonyos költségeknek elsőbbséget kell adni – jelentette ki a tanácsos.

A helyi tanintézmények is komoly kiegészítő összegben részesülnek: összesen 7 millió 180 ezer lejt utalnak át azoknak, amelyből 680 ezer lejt a pedagógusok költségeinek fedezésére szánnak.

A város képviselői szerint, a helyi költségvetés újraszámlálása azért történt meg, mivel az önkormányzat a napokban jutott hozzá bizonyos pénzösszegekhez – az állami költségvetésből –, amelyeket az oktatásra és egyéb problémás ügyek orvoslására fordítanak.

Share this post

PinIt
scroll to top