UNITER-díjra jelölték Bányai Kelemen Barnát

Banyai_Kelemen_Barna_Banyavaksag_foto_Rab_ZoltanNemzeti_Szinhaz_Mvhely

A Romániai Színházi Szövetség (UNITER) a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjra jelölte Bányai Kelemen Barnát, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának színészét.

Az UNITER jelölőbizottsága ma, március 5-én hozta nyilvánosságra a 2013-as Díjkiosztó Gála jelöltjeit. Bányai Kelemen Barnát a Bányavakság című előadás Florin szerepéért jelölték az elismerésre.

Ugyanannak a kategóriának a jelöltje Hatházi András, a Kolozsvári Állami Magyar Színház, illetve Marius Manole, a Bukaresti Nemzeti Színház színésze.

Banyai_Kelemen_Barna_portre

Idén az UNITER XXI. Díjkiosztó Gáláját, rendhagyó módon nem Bukarestben, hanem a Iaşi-i Vasile Alecsandri Nemzeti Színház nagytermében tartják meg 2013. május 13-án.

Székely Csaba Bányavakság című drámája, a Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közös produkciója Sebestyén Aba rendezésében március 25-én, hétfőn és március 26-án, kedden 19.30-kor, illetve március 30-án, szombaton két alkalommal – 16.00 órától és 19.30-tól – tekinthető meg a Nemzeti Színház kisteremben.

Fotó: Rab Zoltán

Share this post

PinIt
scroll to top