Utcára vonultak a pornógráfiával vádolt tanár volt diákjai

A hét közepén robbant a bomba, pornográfiával és szexuális bántalmazással vádolják a 2-es Számú Általános Iskola egyik tanárát. Ioan Laslo volt diákjait nem hagyta hidegen a tanár ellen indult eljárás, utcára vonultak, hogy megvédjék egykori nevelőjüket.

Nemrég egy online petíciót is elindítottak a volt diákok, de többen az iskola előtt gyülekeztek, hogy elmondják véleményüket tanárukról. Egyesek szerint mindez csak durva félreértés lehet.

“Laslo Úr mindig velünk volt és nagyban bekapcsolódott a neveltetésünkbe. Mi mind tudjuk, hogy ártatlan, mert lehetetlen, hogy egyikünk sem hallott egyetlen pletykát és egyikünk sem tapasztalta saját bőrén mindazt, amivel vádolják. A legjobb tanár, akit valaha megismertem, és mellette leszek mindaddig, amíg az ellenkezőjét be nem bizonyítják. Eddig egyetlen kompromittáló fotót sem láttam vele és a diákjaival, így megengedem magamnak, hogy ártatlannak valljam.” – nyilatkozta a 2.-es Számú Általános Iskola egyik volt diákja.

A pedagógus népszerűségét nemcsak a diákok támasztják alá, hanem az iskola vezetősége is.

“Ioan Laslo az egyik legjobb tanárunk. Én már tíz éve ismerem, ezidő alatt egyetlen jelentést vagy panaszt sem kaptam felőle.” – nyilatkozta az Adevarul.ro-nak Codruta Baciut, az iskola igazgatója.

Mindezek mellett a történelemtanár Facebook profilján is nagy a támogatás, nemcsak volt diákjai állnak ki mellette, hanem a jelenlegi tanítványok is.

A 37 éves történelemtanárt a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) vette őrizetben, jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Ha bűnösnek találják, akár 12 év börtönbüntetést is kaphat.

Fotó: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top