Útjavítások a megyében, uniós támogatással

Jelen pillanatig, az Európai Unió közel 33 millió euróval finanszírozta Maros megye úthálózatának rehabilitálását, a Regio program keretén belül.

Azon útszakaszok között, amelyeket a fenti összegből javítanak meg, megtalálható a 142-es megyei út, a 135-ös megyei út, valamint Marosvásárhely 51 utcája, amelyre mind új aszfaltréteg kerül.

A 142-es megyei út Kóródszentmárton település és Szeben megye között teremt kapcsolatot. Ennek a felújítása összesen 23 millió lejt igényel, amely összegből az Unió által biztosított, meg nem térítendő támogatás értéke 18,28 millió lej.

A 135-ös megyei út Nyárádmagyarós-Sófalva-Szováta közötti szakaszának felújítására több mint 56 millió lejt szánnak az illetékesek. Ebből az uniós, meg nem térítendő támogatás összege körülbelül 44 millió lejt jelent.

A marosvásárhelyi utcák korszerűsítésére, az Integrált városi fejlesztési terv keretén belül, az önkormányzat 49 millió, meg nem térítendő anyagi támogatást kérvényezett, amelyből közel 13 kilométernyi utat rehabilitálnak, a rendelkezésre álló 32 hónap alatt.

Share this post

PinIt
scroll to top