Úttestre dőlt fa miatt lezárták az utat a forgalom elől a Bucsin-tetőn

Lezárták az utat a forgalom elől a Bucsin-tető környékén (Parajd és Gyergyószentmiklós közötti,13B számú országút), mivel fákat döntött a szél az úttestre. Hasonló okból továbbra is zárva van a 12C országút, Gyergyószentmiklós és Gyilkostó között.

Fotó: Udvarhelyszéki Közlekedési Info/Facebook-csoport

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatott, hogy segélyhívást kaptak a 13B országútról, mert egy fa ráesett egy személygépkocsira. A kidőlt fát önkéntesek segítségével távolították el az úttestről, senki nem sérült meg.

Gyergyószentmiklós és Gyilkostó között (12C számú országút) továbbra sem lehet közlekedni az úttestre dőlt fák miatt. A megyei közúti igazgatóság szerint több személygépkocsi elakadt az úton a szélsőséges időjárás miatt, de senki nem sérült meg. Az említett útszakasz mindaddig zárva marad, amíg nem csökken a szél ereje.

A rendőrség Gyergyószentmiklós kijáratánál, Gyilkostó településen, illetve Hargita és Neamţ megye határán megállítja a személygépkocsikat, más útvonalat ajánlva nekik. Az autóvezetők választhatják a Gyergyószentmiklós – Maroshévíz – Borszék – Poiana Largului – Békás (Bicaz) útvonalat, illetve a Gyergyószentmiklós – Csíkszereda – Gyimesközéplok – Comăneşti – Bákó – Békás útvonalat is.

Hargita megyében továbbra is szélre és kiadós havazásra vonatkozó narancssárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top