Üzenet a prefektustól, a tegnapi tüntetőknek

Sajtóközlemény formájában továbbította a SMURD rohammentőszolgálatért tüntetőknek megfogalmazott üzenetét Marius Paşcan, Maros megye prefektusa.

A prefektus ugyanis köszönetet nyilvánított a városközpontban tegnap egybegyűlt marosvásárhelyieknek azért, mert békés résztvevői voltak a megszervezetlen, spontán eseménynek.

Továbbá, Paşcan arra is felhívta a figyelmet, hogy a jövőben amennyiben hasonló tüntető megnyilvánulásokat szerveznének, a polgárok (illetve a szervezők) tartsák be a törvényt, és jegyeztessék be szándékukat a polgármesternél. A prefektus idézte azon cikkelyeket is a jogszabályból, amelyek szerint szabálysértést jelent, ha valaki bejegyzés vagy engedély nélküli közgyűlést kezdeményez, mint ahogyan büntetés jár azért is, ha a hatóságok figyelmeztetésének ellenére a résztvevők elhagyják a helyszínt.

Ugyanakkor, Marius Paşcan arról is tájékoztatott, hogy tilos tüntetésekhez hasonló megnyilvánulásokat szervezni és megtartani a kórházak közvetlen közelében – mint ahogyan ez a tegnapi tiltakozóakció során megtörtént.

Mint ismeretes, a SMURD és Raed Arafat támogatását célzó, tegnapi, azaz január 12-i tüntetés spontán módon, megszervezetlenül alakult, a Facebook közösségi oldalon közzétett banális üzenet hatására. Az eseményt azonban semmilyen hivatalos dokumentum vagy engedély nem támogatta.

Share this post

PinIt
scroll to top