Vajon kié legyen a Közigazgatási Palota?

Ez a jelenlegi vitatéma a Megyei Tanács és az önkormányzat között. Mindkét intézmény ugyanis a Városházában szeretné folytatni a tevékenységét.

A Megyei Tanácsnak holnapig állást kell foglalnia, ami a Közigazgatási Palota átengedését illeti a helyi önkormányzatnak – ezt szabta meg a Belügyminisztérium.

Az épület birtoklása felőli viták 2009-ben kezdődtek, amikor a Polgármesteri Hivatal vissza próbálta szerezni a Városházát, vagyis azt az épületet, amelyet eleve a város közigazgatásának székhelyeként építettek. A Tanács akkor jóvá is hagyott egy dokumentumot, amelyben elfogadta az önkormányzat kérését.

Lokodi Edit Emőke tanácselnök azonban nincs megelégedve a kérés elfogadását bizonyító dokumentummal, ugyanis az semmit sem említ egy esetleges épületcseréről a két intézmény között.

Úgy nyilatkozott, a Megyei Tanács nem maradhat székhely nélkül, még akkor sem, ha a jelenlegi épületet, amelyben tevékenykedik, az önkormányzat számára építették. Emiatt arra kéri a Kormányt, hogy továbbra is engedélyezze a Tanácsnak az ott tartózkodást.

Dorin Florea polgármester azonban erről hallani sem akar! Azt állítja, ha kell, a hatóságokhoz fordul, de mindenképpen megszerzi a Közigazgatási Palotát.

A Városházát Bernády György polgármestersége alatt építették, 1906–1907 között. Az épület jelenleg történelmi műemlékként van nyilvántartva.

Share this post

PinIt
scroll to top