Valóban megoldódik a főtéri parkolóhelyek hiánya?

Úgy tűnik, igen. Azonban még mindig évekig kell várni, míg el is készül a főtéri földalatti parkolóház.

Mint ismeretes, az önkormányzat már jó ideje tervezi a Rózsák tere alatt megépítendő parkolóházat. Változás az ügyben az, hogy mára három terv is elkészült azzal kapcsolatban, csak éppen a pénz hiányzik, amellyel hozzáfoghatnának a munkálatokhoz.

A Polgármesteri Hivatal európai uniós alapokat venne igénybe a kivitelezéshez, de fennáll egy olyan lehetőség is, hogy helyi partneri kapcsolatok létesítéséből gyűjtse össze a szükséges összeget.

A tervező vállalat, a kolozsvári „Bogart Construct” szakemberei szerint az építkezés nem rongálná meg a főtéri, műemlékként nyilvántartott régi épületek szerkezetét. Ugyanakkor a három meglévő változat („A” változat: 382 parkolóhely, 8,9 millió euró költséggel; „B” változat: 415 parkolóhely, 9,4 millió euró költséggel; „C” változat: 674 parkolóhely, 11,9 millió euró költséggel) közül javaslatot is tettek az önkormányzatnak: szerintük a „B” terv lenne Marosvásárhelynek a legalkalmasabb.

Hogy miért is van szükség a földalatti parkolóra? Nem kérdés, de azért elmondjuk, hogy a főtéri parkolóhelyek hiánya miatt, az útvonalak és az autóforgalom javítása céljából, illetve a főtéri gyalogosforgalom fellendítése érdekében.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Ami a parkolóház kiterjedését illeti, közel 12300 négyzetméteres területet venne igénybe. Az építmény pedig egy szintes lesz. Ha lesz…

    Share this post

    PinIt
    scroll to top