Változatos programok a Forgatag szerdai kínálatában

Színes programok várják az érdeklődőket szerdán a Vásárhelyi Forgatagon. Elsétálhatunk a Borudvarba, kiállítás-megnyitón vehetünk részt, lesz Magyarnóta-est és verses-zenés műsor a vár szabadtéri színpadán, az estét pedig táncház zárja. Íme a teljes kínálat.

Fotó: Forgatag/Facebook

Délelőtt a Teleki Tékába érdemes ellátogatni, ahol vezetett sétán vehetünk részt. Megismerhetjük a Teleki-Bolyai Könyvtár titkait és olyan termeibe is bejuthatunk, ahová máskor nincs lehetőség. A sétát Bányai Réka vezeti.

A Téka udvarán 16 órától kerekasztal-beszélgetésre kerül sor. Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselővel, Vincze Lóránttal, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnökével és Kovács Leventével, az RMDSZ Maros megyei szervezetének ügyvezető elnökével Pataky István, a Székelyhon napilap felelős szerkesztője beszélget.

A Bolyai Téri Unitárius Templom, Dersi János-teremében 18 órától nyitják meg a Maros Mezőségi Művésztelep kiállítását, mely szeptember 15-ig látogatható. A kiállított képzőművészeti munkák a mezőbergenyei, mezőmadarasi, mezőpaniti és a csittszentiváni alkotótáborokban készültek.

A Forradalom utcai Borudvar is megnyitja kapuit, ahol 18 órától a Kárászteleki Pincészet boraival ismerkedhetünk meg, majd 20 órától a Kedves zenekar koncertezik.

A magyar nóta kedvelői semmiképpen ne hagyják ki a Kéknefelejcs Nótatársulat rendezvényét. A Magyarnóta-esten 18 órától, a Kultúrpalotában Bíró Éva, Ábrám Tibor, Buta Árpád Attila, Bányai Márton (HU), Gyárfás István, Miklós Szilvia, Nagy Levente fog fellépni, illetve zenél a HAKME Budapest és Berki László prímás.

A Kamaszok Ifjúsági Színtársulat flashmobja szerdán az Egyesülés lakónegyedben, a Darina autóbusz-megállóban lesz 19 órától, este 8-kor pedig a Marosvásárhelyi Vár szabadtéri színpadán Sebestyén Aba zenei estjén vehetünk részt. A Kór-Társak címet viselő előadás kétnyelvű versfüzér zenével tarkítva, melyben a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia 13 zenésze is közreműködik.

A szerda estét táncház zárja a Jazz&Blues Klubban.

A Vásárhelyi Forgatag augusztus 27. – szeptember 2. között zajlik, további információért érdemes felkeresni a www.forgatag.ro honlapot vagy a Vásárhelyi Forgatag Facebook oldalát.

Share this post

PinIt
scroll to top