Várhatóan április első felében indul a roncsautóprogram

Roncsprogram

Várhatóan április első felében indul az idei roncsautóprogram Romániában, amit több fajta autóra terjesztenek ki.

Rovana Plumb környezetvédelmi miniszter szerint az idén a tíz évnél öregebb Euro 3-as gépkocsikat is le lehet majd cserélni, és helyettük értékjegyet kapnak a tulajdonosok, amit beválthatnak új jármű megvásárlásakor – írta szerdán a curier.ro portál.

A miniszter szerint a tervezetet március végén véglegesítik. A szaktárca tervei szerint az eddigi 3800 lejes (863 euró) értékjegy helyett körülbelül 1500 eurós értékjegyet fognak kapni a roncsautókat lecserélő magán- és jogi személyek. A szaktárca az idén azt is be akarja vezetni, hogy csak azok cserélhetik le a tíz évnél öregebb autóikat, akik legalább egy éve birtokolják azt.

A minisztérium az értékjegyek felhasználási módján is változtatna, így ezentúl csak egy, megnövelt értékű jegyet lehet felhasználni új gépkocsi megvásárlásakor. Eddig három darab ilyen értékjegyet is felhasználhattak a gépkocsi-tulajdonosok.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Romániában 2010-ben 200 ezer, 2011-ben 116 ezer régi autót adtak le roncstelepre, tavaly viszont már csak 45 ezret a program kisebb költségvetése miatt.

    Share this post

    PinIt
    scroll to top