A városi tanács is jóváhagyta a Katolikus Gimnáziumot!

Tegnap, szeptember 16-án, a marosvásárhelyi tanács a múlthéten alapított Katolikus Gimnáziumot befoglalta az iskolahálózatba. Ezzel a döntéssel véglegesedett az újonnan alapított harmadik önálló magyar tanintézmény ügye Marosvásárhelyen.

unirea

A következő lépésben az Unirea Líceum épületének tulajdonosa, a Romai katolikus egyház mellett működő alapítvány a státusz és a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal hosszútávú bérleti szerződést köt. Ez lehetővé teszi, hogy az önkormányzat Európai Uniós pályázatokból az épület felújítását elősegítő támogatásokat hívjon le.

Az idén az új gimnázium a Bolyai Farkas Líceumban indított négy katolikus osztályt kebelezi magába, jövőben – amennyiben a szerződő feleknek sikerül megegyezni! –, az Unirea Líceum egyik épületében indulnak nulladik, ötödik és kilencedik osztályok. A gimnázium igazgatására Dr. Tamási Zsolt, a 7-es általános iskola korábbi igazgatója kapott megbízatást.

„Többfelvonásos politikai küzdelem után végre sikerült megalapítani a gimnáziumot, most más csak az önkormányzat és az egyház szerződéskötése van hátra. Bízom abban, hogy a tanács határozatának megfelelően, a következő tíz napban ez is megtörténik. Örömmel nyugtázom, hogy ami rajtunk múlott, sikeresen megoldottuk. Egyértelmű, hogy az önkormányzatnak és az egyháznak is fontos megállapodni, ezért várhatóan a szerződés is aláíródik” – nyilatkozta Brassai Zsombor, megyei RMDSZ elnök.

Közlemény

Share this post

PinIt
scroll to top