A vásár megnyittatott

Pénteken, augusztus 30-án 11 órakor hivatalosan megnyílt az első Vásárhelyi Forgatag Vásártere, ezzel pedig a köztéri rendezvények Maros-parti helyszínét is felavatták. Az időjárás is a szervezőkkel tartott, a napsütéses délelőttön már az első óráktól kezdve élénk érdeklődés mutatkozott a helyi és kézműves termékek iránt.

szalagvago1

Az első Vásárhelyi Forgatag köztéri rendezvényeinek helyszínét, a Maros-partot „avatták fel” pénteken délelőtt, amikor megnyílt a hagyományos termékek vására. A megnyitón a sajtó és sok érdeklődő jelenlétében a főszervező, Portik Vilmos elmondta, valószínűleg a vásártér másképp nézett volna ki, ha nem a Marosszentgyörgyhöz tartozó Maros-parti szakaszon rendezik be, hanem Marosvásárhely főterén.

„Az élmény ugyanaz, hiszen több mint negyven, helyi hagyományos és kézműves termelő van jelen Maros megyéből és a környező megyékből. Arra törekedtünk, hogy a paletta minél szélesebb legyen, hogy megmutathassuk a magyarságnak és a román nemzetiségűeknek egyaránt”– mondta a főszervező.

A fesztiváligazgató Soós Zoltán kijelentette: „örülünk, hogy az égiek velünk vannak és hogy miénk itt a tér. Reméljük, jövőre Marosvásárhely főterén szervezhetjük meg a rendezvényt és a vásárt. Hétfőtől már azon fogunk dolgozni, hogy jövőre még színesebb, még változatosabb legyen a kínálat”– fogalmazott a fesztiváligazgató.

Marosvásárhely alpolgármestere, Peti András szerint hamarosan határozattervezetet nyújtanak be a helyi önkormányzatba, hogy a város piacain csak az őstermelők árulhassanak és engedjék be a kézműveseket is. Ezután a Maros-parton fel-feltűnő pantomim-csapat rohamozta meg a szalag elvágására készülődőket.

A vásár ezennel megnyittatott, naponta 10 és 20 óra között lehet válogatni a gyöngyök, sújtásos ékszerek, bőrdíszművek, bizsuk, drót- és kerámia ékszerek, nemezkészítmények, szőttesek, varrottasok, zöldség- és gyümölcs-kínálat, méhészeti termékek, gyógynövény-teák, mézeskalács, pászka és még sok más házi jellegű termék közül.

Share this post

PinIt
scroll to top