Végre döntöttek Guşă ügyében

A marosvásárhelyi Bíróság végleges döntésének értelmében, Ştefan Guşă tábornoknak nem állíthatnak szobrot Marosvásárhelyen. A testület március 31.-én elutasította a fellebbezést, és véglegesnek nyilvánította az elsőfokú határozatot.

Az elsőfokú bírói döntés kimondása után Dorin Florea polgármester tiltakozását fejezte ki a határozat ellen. A hatóságok azonban nem fogadták el a fellebbezést, és lezárták az ügyet: a Helyi Tanácsnak tilos Guşă szobrát a városban felállítania.

Kincses Előd, a felperes Tőkés Lászlót képviselő ügyvéd úgy nyilatkozott, a bírák kifogásolták azt, hogy az alperes helyi önkormányzat helyett Dorin Florea jelentette be a felfolyamodványt. Ezzel pedig Marosvásárhely megszabadult Guşă veszélyétől – tette hozzá az ügyvéd.

A tárgyalásokhoz később Hamar Alpár forradalmár is csatlakozott, aki elmondta, tévedés, hogy a Forradalmárok Országos Szervezete nem támogatta az ügyet. A per folyamán ugyanis csatolta Forradalmárok Országos Tömbjét vezető George Costin támogatását igazoló okiratot, amely, szerinte, egyértelmű bizonyíték a támogatásra – adja hírül a szekelyhon.ro.

Share this post

PinIt
scroll to top