Végre megkezdődnek az aszfaltozások a város utcáin

A Polgármesteri Hivatal még tavaly véglegesítette azoknak az utcáknak a listáját, amelyeket aszfaltozásnak kell alávetni. A rehabilitálásnak is már rég le kellett volna zárulnia, a munkálatok azonban csúsztak hol a víz- és csatornahálózat, hol a gázhálózat felújítása miatt.

A jóidő beköszöntével az önkormányzat végre startot adott az útfelújításnak. Az aszfaltozásra ítélt útszakaszok között főként olyanok szerepelnek, amelyeket sosem, illetve több mint 50 éve nem ért aszfalt.

Az első utca, amelyet rendbetesznek, a Ioan Roman utca lesz. Hozzá is fogtak már a munkához, a hatóságok pedig azt ígérik a lakosoknak, hogy húsvétig befejeződik az aszfaltozás. Claudiu Maior, alpolgármester úgy nyilatkozott, a mezei utakhoz hasonló utcákat ki szeretnék zárni a város területéről. Ez azt jelenti, hogy minden földdel borított utcát leaszfaltoznak Marosvásárhelyen.

A lakosok azonban még mindig panaszkodnak, és kételkednek a városvezetők szavában: a tavaly leaszfaltozásra szánt öt utca közül ugyanis csak hármat fejeztek be, az azokhoz tartozó járdák pedig még sehol sincsenek – tudtuk meg Kálmán Árpád helybéli lakostól. Ezzel kapcsolatban Claudiu Maior úgy nyilatkozott, azokban az utcákban, amelyekben a tavaly elmaradt a járda kiépítése, ebben a hónapban lesznek járdák. A késést pedig a földgáz-hálózat körüli munkálatok okozták – magyarázta az alpolgármester.

A Ioan Roman utcát közel 650 ezer lejből újítják fel, az összeg pedig a helyi költségvetésből származik.

Share this post

PinIt
scroll to top