Versenytárgyalás a marosvásárhelyi terelőút ügyében

A Közlekedési és Infrastruktúrális Minisztérium idén közel 3,3 milliárd eurót szeretne befektetni a hazai infrastruktúra kiépítésébe. Pontosabban, 2011. júniusáig ekkora értékű munkálatokat szerződtetne le a minisztérium, amelyek a vasúti és a közúti hálózatot egyaránt érintenék.

A célok közé beletartozik a marosvásárhelyi terelőút megépítése is. Ezzel kapcsolatban Alexandru Nazare államtitkár úgy nyilatkozott, az elkövetkező két hónapban a Közlekedési Minisztérium megkezdi a versenytárgyalásokat a brassói, craiovai, Mihăileşti-i, valamint a marosvásárhelyi terelőutak megvalósításával kapcsolatban.

Hozzátette, a fő célkitűzés az, hogy minél nagyobb támogatást tudjon magához vonzani az ország az Európai Uniótól. A projektek ugyanis már készen állnak, az adminisztratív ügyek intézése alatt pedig remélik, hogy megérkezik a teljes uniós alap is, a Szektoriális Operatív Program keretén belül – egészítette ki Nazare.

Ami a vasúti infrastruktúra fejlesztését illeti, szintén Alexandru Nazaretól tudjuk, hogy a Román Állami Vasúttársaság is versenytárgyalásokat indít, különböző vasúti szakaszok korszerűsítésére. A tárgyalások az elkövetkező két hónapban zajlanak majd, a munkálatok felbecsült értéke pedig 1,65 milliárd euró.

Románia összesen 4,7 milliárd eurót tud begyűjteni az Uniótól, a Szektoriális Operatív Program által, amelyhez ugyanakkor az államnak is hozzá kell járulnia körülbelül 1,1 milliárd euróval.

Share this post

PinIt
scroll to top