Versenytárgyalás nélkül hosszabbítottak szerződést a Siletinával

TömegközlekedésA Helyi Tanács versenytárgyalás megszervezése nélkül hosszabbította meg a közreműködési szerződést a Siletina Impex magánvállalattal, a helyi tömegközlekedést illetően. Az okirat érvényességi ideje ugyanis lejárt, és a hosszabbítás addig lesz életképes, míg megszervezésre kerül a formális keret.

„Abszolút törvénytelen, valamennyi jogszabályon kívül esik ez a meghosszabbítás. Abba a helyzetbe kerültünk, hogy egy ilyen cselekedet gazdasági következményekkel is járhat, azokra nézve, akik hibáztathatók majd mindezért.” – nyilatkozta Cornel Brişcaru, PSD-s helyi tanácsos.

Maria Ciobanu, a város titkára azt vallotta, a szerződésben nincs megszabva, hogy a magáncég köteles lenne az okirat lejárta utáni 90 napban gondoskodni a tömegközlekedés felől. Emiatt, a szolgáltatás folytonossága érdekében, jóvá kellett hagyni a hosszabbítást, a versenytárgyalás megszervezéséig.

Mindemellett, ugyanazon határozattervezet keretében, a helyi tanácsosok azt is elrendelték, a Siletina vegyen át néhány járatot a Tudor Trans helyi magánvállalattól.

Share this post

PinIt
scroll to top